Вийшла нова версія програми 0.24.8.1

Вiталій (адміністратор)
04.12.2018, 16:38 (Відредаговано: 05.12.2018, 17:00)

Вийшла нова версія програми "Соната"


У версії 0.24.8.1

Додано:

  • Нові бланки МЕРТ - нові форми звітності до МЕРТ, а також розрахунок, перевірка, експорт та друк через PDF до них: FRZVIT01, MFD00001, MFD00002, MFD00003, MFD00004, MFD00005, MFD00006, MFD00007.

Виправлено:

  • Експорт у PDF - деякі помилки при експорті та друці через PDF податкової накладної та розрахунку коригування: J/F1201010, J/F1201210.
  • Логіка ПН/РК - деякі помилки у розрахунку та перевірці податкової накладної та розрахунку коригування: J/F1201010, J/F1201210.
  • Бланк ПН/РК - мінімальну кількість знаків після коми у графі 11 податкової накладної та графі 14 розрахунку коригування збільшено до 2.
  • Бланк ПН/РК - автоматичне заповнення коду ЄДРПОУ при створенні накладної або розрахунку, та при виборі контрагента з довідника.

Перейти до сторінки завантаження

Завантажити зі стороннього ресурсу

InfotorgV

Добрий день! Дякую за оновлення, але в РК програма невірно заповнює суму коригування в І та ІІ розділу. При перевірці просить виправити самостійно

InfotorgV

R02G9 Зауваження: Значення рядка ІІ повинно дорівнювати 20% від рядка ІV

Вiталій (адміністратор)

Може бути в деяких випадках. Виправимо у наступній версії.
Поки що вручну приберіть значення із рядка ІІ та зробіть розрахунок знову.

CHTetiana

Прибираю вручну "Поки що вручну приберіть значення із рядка ІІ та зробіть розрахунок знову.", роблю розрахунок видає помилку: "R03G7 Помилка: Значення рядка ІІІ повинно дорівнювати сумі рядків розділу Б по графі 11, у яких графа 8 дорівнює "20"" та

InfotorgV

Дякую за відповідь. Ще зараз при створенні РК до старої податкової накладної сума ПДВ зазначається в новому рядку в колонці 13. Коли в наступних РК треба буде вже корегувати цей новий рядок, то скоріш за все вже колонка 13 (сума ПДВ) має бути заповнена з мінусом, хоча поки не було роз'яснень ДФС по цьому питанню. Прохання в наступному оновленні врахувати можливість перевірки програмою рядків, що корегуються, на предмет заповнення суми ПДВ

Вiталій (адміністратор)

chta@rnpp.atom.gov.ua, гадаю, у вас інша ситуація. Зателефонуйте до нашої підтримки за одним з телефонів - https://sonata.biz.ua/help/support, до вас підключаться та визначать точну причину проблеми.

Коли в наступних РК треба буде вже корегувати цей новий рядок, то скоріш за все вже колонка 13 (сума ПДВ) має бути заповнена з мінусом, хоча поки не було роз'яснень ДФС по цьому питанню.

InfotorgV@gmail.com

Наразі не було ніякої інформації від ДФС, окрім того, що ця колонка у РК до мінусових рядків ПН, виписаних до 1 грудня, повинна бути порожньою. Я так розумію, для повторного редагування повинно бути так само.

Прохання в наступному оновленні врахувати можливість перевірки програмою рядків, що корегуються, на предмет заповнення суми ПДВ

InfotorgV@gmail.com

Для програми потрібне чітке правило. Не можна зробити перевірку одночасно на заповнення та незаповнення поля в однакових умовах. Гадаю, це питання буде відкритим ще деякий час, поки не розберемося, як сервери ДФС працюють у такому випадку на практиці.

Здравствуйте! После установки последнего обновления на все входящие нн выдает предупреждение "HBOS Зауваження: ПІБ посадової особи не збігається з ПІБ підписанта накладної (Товариство з обмеженою відповідальністю "...........") и статус документа "чернетка".

Вiталій (адміністратор)

Як ви отримуєте ці вхідні ПН? Витягом з ЄДРПН, імпортом файлів чи ще якось?

Импортом файлов из Кабинета плательщика

До этого обновления такой ошибки не было, так импортирую уже давно.

Вiталій (адміністратор)

При імпорті ПН у вигляді простого (непідписаного) XML-файлу тепер автоматично проставляється стан "чернетка", поки ви не зробите у Сонаті для неї перевірку.
Перевіряти усі файли при імпорті не практично, та і не потрібно у багатьох випадках. А робити імпортовані накладні "перевіреними" без перевірки - теж не правильно. Раніше у цьому була помилка, тепер її виправили.

Щодо вашої ситуації підмічу, що стан цих накладних зміниться після отримання витягу з ЄРПН по ним - ви все одно будете робити відповідні запити, щоб вони стали "прийнятими".

InfotorgV

Добрий день. Податкова накладна від 22.11.2018 зареєстрована в грудні по новій формі, тобто в колонці 11 (сума ПДВ) вже стоять суми. При створенні до неї РК програма не дає зазначити в колонці 14 ці суми з мінусом. Було відправлено РК без цих сум, документ не прийнято - Порушено порядок обрахунку графи 14 розділу Б. Сума у графі 14 (0) не збігається з розрахованою (-29,354). Як виписати вірно РК?

Вiталій (адміністратор)

http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/73086.html

Так, у Листі ДФС сказано "...складеної та зареєстрованої в ЄРПН до 01.12.2018". Але програма при перевірці РК наразі не може визначити дату реєстрації відповідної ПН, тільки її виписку.
Тому, для таких "пограничних" ПН (виписані у лютому, зареєстровані у грудні) може бут ця помилка в РК. Заповнюйте поки що так, як хоче ДФС, не зважаючи на помилку у Сонаті.

InfotorgV

Дякую, так і зробила. Але податкові накладні за другу половину листопада можна ще реєструвати до 15 грудня, тому, вважаю, що таких накладних буде немало, тому прохання - врахувати це в наступному оновленні. Дякую

info#4320

Після оновлення до версії 0.24.8.1 нумерація податкових за прошлий період (листопад 16-30 числа) починає знову з одиниці !!

InfotorgV

да, але як я зрозуміла, це тому, що змінився код податкової (з 201009 на 1201010). За грудень, думаю, буде все як раніше, а зараз просто відключіть автоматичну нумерацію та нумеруйте вручну

Вiталій (адміністратор)

Така поведінка накладних у Сонаті вже давно присутня, оскільки у нас поки немає можливості налаштовувати подібну нумерацію. Зараз вона виконується автоматично відповідно до періодичності документу. А для накладної період документу - місяць (встановлено ДФС).
Ви можете створити першу накладну за місяць, змінити номер у властивостях та зберегти. А усі наступні накладні цього місяця вже автоматично будуть нумеруватися далі.

Мйк
11.12.2018, 17:25 (Відредаговано: 11.12.2018, 17:27)

Раніше Квитанцію про припинення/відмову реєстрації комісією ДФС прихідної ПН можна було побачити в пункті "Квитанції".

Тепер відкрити таку квитанцію можна лише з "Журналу", але там тьма записів, це незручно.

Інформація в квитанції корисна, знаєш що не слід розраховувати найближчим часом на зміну ліміту на певну суму (інколи на суттєву) і можливо доведеться поповнювати ліміт переказом з р/р.

Варто повернути ситуацію в зад або виділити підпункт меню під ці квитанції.

Вiталій (адміністратор)

Раніше Квитанцію про припинення/відмову реєстрації комісією ДФС прихідної ПН можна було побачити в пункті "Квитанції". Тепер відкрити таку квитанцію можна лише з "Журналу", але там тьма записів, це незручно.

Мйк

Якщо є у Журналі, то є і у квитанціях.
Спробуйте новий фільтр квитанцій "До звіту - Не прикріплені", тоді результатів буде значно менше і документ, про який йде мова, знайти простіше.
У крайньому випадку, можуть бути проблеми у базі даних і квитанція у списку не відобразиться. Тоді треба зробити "Меню - Сервіс - Відновити заголовки".

Відповісти у темі

Відповісти

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua